Ψυχολογική φροντίδα
& υποστήριξη της Εγκύου – Λεχωίδας

Το ταξίδι προς τη μητρότητα σηματοδοτεί μια περίοδο μεγάλων αλλαγών η οποία συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη, προσδοκίες αλλά, συχνά, και από φόβο, άγχος και αγωνία.

Στην κλινική Ιατρικής Εμβρύου embryo+ της Δρ Μαρίας Σίμου, επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε πολύπλευρα την έγκυο και τον σύντροφό της σε όλη την διάρκεια της κύησης και να διευκολύνουμε την πορεία τους προς την γονεικότητα και τον δεσμό με το βρέφος. Δίνουμε προσοχή στην ψυχολογία της εγκύου και της λεχωίδας, που λόγω των αλλαγών της περιόδου αυτής έχει να διαχειριστεί  σημαντικές αποφάσεις και να σταθεροποιήσει μια, συχνά, εύθραυστη συναισθηματική ισορροπία. Η συνεργάτης μας Αλεξάνδρα Πάλλη είναι ψυχολόγος, αριστούχος του Γουτεμβέργιου Πανεπιστημίου του Mainz Γερμανίας και αριστούχος Διδάκτωρ Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και θα πορευτεί μαζί σας στην κατεύθυνση αυτή.

Η Δρ. Πάλλη έχει πολυετή εμπειρία στην περιγεννητική ψυχολογία και υποστήριξη γυναικών και ζευγαριών. Έχει μετεκπαιδευτεί σε ψυχοθεραπείες σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια της  Γερμανίας, Ενωμένου Βασιλείου και Ιταλίας. Είναι εξειδικευμένη στην ψυχοεκπαίδευση, μια ψυχοθεραπευτική μέθοδο που βοηθά να εκπαιδευτεί και να ενημερωθεί κανείς στα θέματα της μητρότητας, ταυτόχρονα με ψυχολογική υποστήριξη. Μέσα από πολλαπλές συνεργασίες ασχολήθηκε ενεργά με θέματα γυναικών, έχοντας την επιστημονική ευθύνη και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων πρόληψης, εκπαίδευσης και θεραπείας τους.

Υποστηρίζει γυναίκες που επιθυμούν την μητρότητα και την επιδιώκουν με κάθε δυνατό τρόπο. Τις βοηθά να διαχειριστούν την εξωσωματική κύηση, τις προκλήσεις και τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν σε όλη την πορεία της εγκυμοσύνης, να διαχειριστούν τους φόβους τους, να επεξεργαστούν τα βιώματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τις αλλαγές που τους συμβαίνουν, να εναρμονιστούν με την ψυχική τους πραγματικότητα και τελικά να επιτύχουν μεγαλύτερη ψυχική ευεξία και να απολαύσουν την χαρά της εγκυμοσύνης  κατά την πορεία προς την μητρότητα.

Συζητά με τις έγκυες γυναίκες και τις λεχωίδες για την εγκυμοσύνη και την μεταγεννητική περίοδο, τις ψυχικές επιπτώσεις των φάσεων αυτών. Απαντά στις ψυχολογικές ανάγκες που αναδύονται στους γονείς πρόωρων βρεφών. Συμβάλλει στην έγκαιρη ανίχνευση ενδεχόμενων περιγεννητικών ψυχικών δυσκολιών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη και στην άμεση παρέμβαση για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων. Υποστηρίζει την λεχωίδα με τον σύντροφό της, συζητώντας με τα ζευγάρια πάνω σε θέματα εγγύτητας και συναισθηματικής σταθερότητας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην βελτίωση της επικοινωνίας τους και στην εμβάθυνση της σύνδεσής τους. Οι σχέσεις με τα άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος αποτελούν επίσης συχνά κεντρικά θέματα στις συναντήσεις.  Στις θεραπευτικές συνεδρίες δουλεύει με ζευγάρια που ανησυχούν για την απώλεια του μωρού τους κατά την κύηση ή τον τοκετό, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ή επιπλοκών της κύησης, στην συναισθηματική διαχείριση της απώλειας και του περιγεννητικού πένθους  και στην ενστάλλαξη ελπίδας για το μέλλον.

Η συνεργασία στο ιατρείο ολοκληρώνεται με θέματα προετοιμασίας και ανάδειξης της σημαντικότητας του πατέρα στην ζωή τόσο του βρέφους όσο και της μητέρας και συνολικότερα με την  ενδυνάμωσή τους στον μελλοντικό γονεϊκό τους ρόλο και στην ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικά υγιών παιδιών.

Οι συναντήσεις μαζί της μπορούν να γίνονται και εξ αποστάσεως εφόσον διευκολύνει την έγκυο γυναίκα και την νέα μητέρα.

Πραγματοποιεί συνεδρίες και στην Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Start typing and press Enter to search