Υπερηχογράφημα Β’ επιπέδου

Πρόκειται για ένα λεπτομερές υπερηχογράφημα στις 20-24 εβδομάδες κύησης, με προτεινόμενη ηλικία κύησης την 22η εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος Β’ επιπέδου εξετάζουμε κάθε μέρος του σώματος του εμβρύου, προσδιορίζουμε τη θέση του πλακούντα, αξιολογούμε την ποσότητα του αμνιακού υγρού καθώς και την ανάπτυξη του εμβρύου, υπολογίζοντας το βάρος του. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον εγκέφαλο, στο πρόσωπο, στη σπονδυλική στήλη, στην καρδιά, στο στομάχι, στο έντερο, στους νεφρούς και στα άκρα, προς αποκλεισμό ανωμαλιών. Ένα φυσιολογικό γενετικό υπερηχογράφημα (Β’ επιπέδου) δεν αποτελεί εγγύηση ότι το μωρό σας είναι φυσιολογικό, αλλά καθυσηχάζει εσάς και τον θεράποντα ιατρό σας σημαντικά, καθώς μειώνεται ακόμα περισσότερο η πιθανότητα μη καλής έκβασης της κύησης. Ο καθορισμός του φύλου είναι δυνατός μετά από συγκατάθεση του ζευγαριού.
Κατά την ίδια εξέταση συνιστάται η πραγματοποίηση διακολπικού υπερηχογραφήματος για τη μέτρηση του μήκους του τραχήλου της μήτρας, ιδίως σε γυναίκες υψηλού κινδύνου για πρόωρο τοκετό (πολύδυμες κυήσεις, ιστορικό πρόωρου τοκετού, ανωμαλίες της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας, προηγούμενη χειρουργική επέμβαση)
Εάν εντοπιστούν τυχόν ανωμαλίες, η σημασία των ευρημάτων θα συζητηθεί και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έχουν περαιτέρω παροχή συμβουλών.
Περαιτέρω δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου του  cell free DNA test  ή επεμβατικές εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση μπορούν επίσης να εξηγηθούν σε βάθος.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ή οι λόγοι για το υπερηχογράφημα Β΄επιπέδου;

Aυτό το υπερηχογράφημα συνιστάται σε όλες τις έγκυες γυναίκες.

Παροχές αμέσως μετά την εξέταση

Άμεσα αποτελέσματα, όπως η ηλικία κύησης και η εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού, αν δεν έχει καθριστεί από προηγούμενο περηχογράφημα.

  • Το μέγεθος του εμβρύου σε μορφή charts, βάρος
  • Λεπτομέρειες ανατομίας του εμβρύου
  • Εικόνες
  • Kαταγραφή βίντεο / DVD

Πώς να προετοιμαστώ για το υπερηχογράφημα Β’ επιπέδου;

Μια μέτριας πλήρωσης κύστη είναι αρκετή για την τέλεση του διακοιλιακού υπερηχογραφήματος.

Υπάρχει επιπλέον κόστος για μια πολύδυμη κύηση;

Ναι. Ένα πρόσθετο 25% του αρχικού κόστους προστίθεται για μητέρες που περιμένουν πολύδυμες κυήσεις.

Πότε συνιστάται το επόμενο υπερηχογράφημα;

Το επόμενο υπερηχογράφημα συστήνουμε να γίνει γύρω στις 32 εβδομάδες κύησης, προς αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου.

Start typing and press Enter to search