Δρ. Τσιάκαλος Αριστοτέλης – Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Eξειδικεύθηκε στην Παθολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας στο Νοσοκομείο “Λαϊκό” και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με Άριστα στην Ανοσολογία της HIV λοίμωξης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνά του συνέβαλε στην περιγραφή ενός νέου μηχανισμού δράσης που συμμετέχει στην παθοφυσιολογία της αναιμίας των HIV-1 οροθετικών ασθενών και βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων.

Εργάσθηκε για δύο έτη στο τμήμα Λοιμώξεων (HIV/GUM Medicine) του St Thomas’ Hospital, Kιng’s College στο Λονδίνο.

To 2012 έλαβε την εξειδίκευση του Λοιμωξιολόγου και εργάστηκε για 6 χρόνια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Μελετών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA) ασχολούμενος με τη μελέτη των ρυθμιστικών Τ κυττάρων.

Για τις μελέτες του στον τομέα της ανοσολογίας των λοιμώξεων, τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο «Γ.Κ. Δάϊκος» της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων.

Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού.
Περισσότερα από 27 άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά.
Συμμετέχει ως κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής ‘Λητώ’ και διετέλεσε Διευθυντής της κλινικής COVID-19 –Λητώ.

Έχει ειδίκευση στις γυναικολογικές και μαιευτικές λοιμώξεις
Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος και επιστημονικής ενασχόλησης αποτελούν οι θεραπείες των χρονίων και υποτροπιαζουσών λοιμώξεων.

Από το 2019 είναι Country Manager της ISIDOG ( International Society for Infectious Diseases in Obstetrics and Gynaecology), είναι Ιδρυτικό Μέλος του ERCE (European Registry of Cystic Echinococcosis), εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕΛ (Ελληνική Εταιρία Ελέγχου Λοιμώξεων), και εκλεγμένος πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικών και Γυναικολογικών Λοιμώξεων.

Start typing and press Enter to search